Ο Στράτος Πατλαμάζογλου «αποθεώνει» τις γραβάτες made in Greece

Ο Στράτος Πατλαμάζογλου «αποθεώνει» τις γραβάτες made in Greece

Δεν φημιζόμαστε για τις γραβάτες; Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να ξεχωρίσουμε και σε αυτό, σκέφθηκε ο δημιουργός των Citrus Ties.

Μια πρωτότυπη ιδέα μπορεί να εξελιχθεί συνήθως σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιστορία. Και είναι αρκετές οι περιπτώσεις που το «όραμα» έρχεται έπειτα από μια απλή παρατήρηση, της καθημερινής ζωής μας.

Με μια τέτοια καθημερινή παρατήρηση, ένας νέος άνθρωπος, ο Στράτος Πατλαμάζογλου, ξεκίνησε την δική του πορεία μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο. Με την ιδέα να έρχεται μέσα από ένα από τα πιο διάσημα ανδρικά αξεσουάρ.

Τη γραβάτα!

Οι ιδιαίτερα κομψές και άκρως ποιοτικές δημιουργίες της Citrus Ties δεν έχουν καμία σχέση με το βαρύ, «επίσημο» ύφος των κλασσικών ανδρικών γραβατών. Αντίθετα, με το «casual style» τους προορίζονται για τους άνδρες που επιθυμούν να παραμένουν κομψοί και στην καθημερινότητά τους, πέρα από τις επαγγελματικές ή εορταστικές δραστηριότητες τους.

Βρείτε τη Citrus Ties γραβάτα που σας ταιριάζει και στο δικό μας κατάστημα με ένα κλικ εδώ.

Ο Στράτος Πατλαμάζογλου εξηγεί:

«Έψαχνα να βρω μια γραβάτα που να έχει τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά και ύφος από αυτά της κλασικής γραβάτας, αυτά δηλαδή που την έχουν κάνει να μοιάζει σαν μέρος μιας στολής, επαγγελματικής ή εορταστικής και μόνο για συγκεκριμένες περιστάσεις.

Αυτή λοιπόν η πιο “καθημερινή” γραβάτα με το ανάλαφρο και ταυτόχρονα κομψό design, την ποιότητα και το “casual” style δεν υπήρχε. Τότε ήταν και η στιγμή που κατάλαβα πως αυτή η γραβάτα που έψαχνα ήταν μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μου και πως δεν θα μπορούσα να τη βρω πουθενά, παρά μόνο να τη φτιάξω εγώ ο ίδιος.

Έτσι λοιπόν, θα έλεγα πως η έμπνευση δεν ήρθε από κάποιο ερέθισμα, ήρθε περισσότερο σαν “όραμα”, ενώ και από επιχειρηματική σκοπιά, διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα κενό στο ανδρικό αξεσουάρ στην ελληνική αγορά. Το να γίνει πραγματικότητα ήταν απλά θέμα χρόνου.

Στα δύσκολα συγκαταλέγονται ο χρόνος και η έρευνα για την εύρεση ιδιαίτερων υλικών που θα ξεχώριζαν για την ποιότητα, το σχέδιο και την υφή τους, να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στο “cool” και στο “elegant”, καθώς και το γεγονός ότι δεν ήξερα να ράβω! Όμως, η επιμονή και η φιλοδοξία μου να γίνει αυτή η ιδέα πραγματικότητα με οδήγησε σε έναν αυτοδίδακτο και αυτοσχέδιο τρόπο υλοποίησής της. Οι σπουδές μου στο σχέδιο και τις κατασκευές με βοήθησαν να δημιουργήσω μια γραβάτα με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο, φτάνοντας σε ένα μοναδικό και καινοτόμο πατρόν που ολοκληρώνει τη φόρμα της. Το εύκολο ήταν να πείσω τους φίλους μου να τη φορέσουν!

Στόχος μου είναι να μεγαλώσω την κολεξιόν μου με νέες δημιουργίες, τις οποίες και θα δείτε σύντομα. Βασική επιδίωξή μου είναι πάντα ο επαναπροσδιορισμός του ανδρικού αξεσουάρ, με άξονα το σύγχρονο design.

Φτιαγμένη με ελληνικά υλικά

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι κατεξοχήν ελληνικά. Τα βρίσκω σε παλιές υφασματαποθήκες της Αθήνας και του Πειραιά – κάποια μάλιστα είναι σε περιορισμένα κομμάτια – ενώ οι αποχρώσεις και τα σχέδια είναι εμπνευσμένα από το αστικό τοπίο της πόλης που ζω. Τέλος, όλες οι γραβάτες κατασκευάζονται στο χέρι από εμένα, μία προς μία, στο εργαστήριό μου στη Νέα Σμύρνη. Επομένως, το προϊόν μου είναι 100% ελληνικό.

Όνειρό μου είναι οι δημιουργίες μου να γίνουν αναγνωρίσιμες και να φτάσουν στις ντουλάπες όλων των αντρών που δίνουν προσοχή στην εικόνα και το στιλ τους, και τα ενδιαφέροντά τους περιστρέφονται γύρω από το design, τη μόδα, τη μουσική και τις τέχνες. Να τους συνοδεύουν από τις πιο όμορφες και αξέχαστες στιγμές τους μέχρι την Κυριακάτικη βόλτα στην πόλη.»

Κάντε κλικ εδώ για να επιλέξετε τη δική σας Citrus Ties γραβάτα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.HandMadeMyDay.com.

Πηγή: eirinika.gr

Share this post